Hanna Wapenaar is weer terug uit Zuid Afrika! Hanna Wapenaar is weer terug uit Zuid Afrika!
Van 15-19 januari bezoekt zij op initiatief van lokale ZWO commissies diverse gemeenten. Ze werkt sinds januari 2015 als uitgezonden medewerker van Kerk in Actie bij het Ujamaa Centre in Pietermaritzburg.

Hanna heeft er zin in en ziet uit naar ontmoetingen met reeds bekende en nog niet gekende gemeenteleden. Over de inhoudelijke voorbereiding op Presentaties en Bijbellezen in de context op 17 januari 2017 zegt ze zelf:

"Nu ik weer even terug ben in Nederland, ben ik blij dat ik in de gelegenheid ben om wat over mijn werk bij het Ujamaa Centrum in Zuid Afrika te komen vertellen. Tijdens het tweede jaar van mijn uitzending heb meer inzichten gekregen in de culturen, geloven en samenleving. Hoe sta je als gelovige, als Christen, in de samenleving? Wat is je roeping?

Door de bijbel heen lopen lijnen van stagneren en losbreken, bezinnen en actie ondernemen, vestigen en op reis gaan. Telkens als het volk compleet vast zit in mensgemaakte structuren stuurt God profeten om aan te kaarten waar het niet goed zit. Het leven van een profeet is niet makkelijk want het gaat in tegen de bekende structuren. Het Ujamaa Centrum volgt een profetische theologie, daar wil ik het graag dit jaar met jullie over hebben.”
 
Kacheltjes Malawi Kacheltjes Malawi

Terneuzen, April 2013

Aan de Protestante Kerk in Hoek

Bedankt voor uw bijdrage aan het kacheltjesproject Malawi

Mede dankzij de bijdrage van de PK in Hoek zijn er vorige week 700 kookkacheltjes afgeleverd in Malawi!

Minder ontbossing, een gezondere leefomgeving en minder CO2 uitstoot!!!!

De komende maanden zullen de kacheltjes gedistribueerd worden in diverse dorpen door de lokale medewerkers van een RK ontwikkelingsorganisatie. Een deel zal door mijzelf  geplaatst worden in diverse gezondheidscentra.

Eind februari j.l. heb ik er o.a. 10 geplaatst in een zgn. patiëntenkeuken. De vrouwen begonnen onmiddellijk enthousiast te koken in een zo goed als rookvrije ruimte!! Spontaan begonnen ze uit tevredenheid ter ere van ons te dansen en te zingen.

En hoe we er plaatsen, hoe meer de vraag toeneemt

Nogmaals namens de mensen in Malawi wil ik u hartelijk dankzeggen voor uw bijdrage


Giel de Pooter
 

Foto's

 
Filmpje 40 Dagentijd Filmpje 40 Dagentijd

Klik hier voor een filmpje van de 40 dagen tijd. Dit filmpje is in de kerk vertoond op 17 februari.

Het filmpje wat op 3 maart in de kerk is vertoond, vindt u hier.

Het filmpje wat op 10 maart in de kerk is vertoond, vindt u hier.

 

 

 
Seniorenreis 2013 Seniorenreis 2013

Ook dit jaar wordt er namens Het Diaconaal Werkverband Zeeuws-Vlaanderen een reis voor senioren georganiseerd. De reis is dit jaar gepland van zaterdag 17 augustus tot en met 24 augustus 2013. Wij gaan naar Nunspeet en hebben een deel van hotel Dennenhoeve voor u gereserveerd.
Een week van elkaar ontmoeten, gezellig excursies ondernemen, gezamenlijke maaltijden; kortom een week die u hopelijk uitdaagt om mee te gaan.
In de prijs zijn inbegrepen: brengen en halen vanuit Terneuzen (opstap en aankomstplaats) lunch op de heen- en terugweg, volpension in het hotel, koffie/thee 3x per dag excursies op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (o.a. Pluimveemusuem Barneveld, rondvaart Veluwemeer).
De aanmeldingsformulieren zijn te verkrijgen via uw plaatselijke diaconie. De prijs bedraagt € 625. Voor een een-persoonskamer komt daar nog € 40 bij.
Als leiding gaan mee Jan Bienefelt, Ria de Deugd,Hannie en Nellie Sijs. Voor vragen kunt u terecht bij Jan/Ria tel: 0115-769019 of via uw eigen diaconie. |

Met vriendelijke groet,
Jan Bienefelt en Ria de Deugd