Agendapagina
« vorige  |  november 2019  |  volgende »

Vrijdag 8 november 2019 Uitnodiging vanuit Axel: CD-presentatietour OPEN ARMEN - Lucas Kramer
Locatie: Axel
Tijdstip: 20:00 uur
Prijs: € 10,-

Uitnodiging vanuit Axel: Op vrijdag 8 november komt Lucas Kramer naar Axel met zijn CD-presentatietour OPEN ARMEN. Aanvang: 20.00 uur, intree: € 10,- Kaarten te bestellen via www.zingenindekerk.nl

 

Zaterdag 9 november 2019 Zeeland voor Pakistan - High-Tea
Locatie: Ontmoetingsruimte
Tijdstip: 13:00 uur
Prijs: € 15,- kinderen € 5,-

Zaterdag 9 november wordt er een High-Tea georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd is voor ‘Zeeland voor Pakistan’.

Opgeven kan via de intekenlijst op de statafel bij de ingang van de kerkzaal, bij Willy Brouwer tel. 0115-442207, e-mail: .nl bij Rineke Dieleman tel. 0115-441630, e-mail:

 

Zondag 10 november 2019 Ringzondag Kloosterzande ‘Remembrance day’
Locatie: Hof te Zandekerk te Kloosterzande.
Tijdstip: 10:00 uur

Op zondag 10 november is er een speciale dienst in de Hof te Zandekerk te Kloosterzande. Aanvang 10.00 uur. Deze dienst staat in het teken van ‘Remembrance day’, waarbij onder andere wordt herdacht dat de streek 75 jaar geleden werd bevrijd.

De dienst werd mede samengesteld door de Werkgroep Funerair erfgoed en emeritus predikant Pieter Overduin. Verdere medewerking wordt verleend door de burgemeester van Hulst en een koperensemble. Het is de eerste dienst na de aanpassing van het interieur in het monumentale kerkje.

Na de dienst is er voor alle aanwezigen koffie en als afsluiting voor alle belangstellenden een lichte lunch, zoals tijdens de meeste Ringzondagen door de organiserende gemeente wordt aangeboden. Iedereen is welkom in deze dienst en bij het programma na de dienst.

Om enig idee te krijgen van het aantal bezoekers wordt gevraagd u vooraf aan te melden. U kunt dit doen via

 

Dinsdag 12 november 2019 Kerkenraadsvergadering
Locatie: Consistorie
Tijdstip: 19.30 uur

 

Donderdag 14 november 2019 Ringavond
Locatie: Ontmoetingsruimte
Tijdstip: 19:30 uur

Tijdens deze ontmoeting willen we met elkaar ervaringen uitwisselen die we opdeden tijdens de ringzondagen bij de diverse gemeentes. U kunt kennismaken met vijf van de zes nieuwe predikanten en kerkelijk werkers binnen onze Ring Zeeuws-Vlaanderen.

Inmiddels zijn er meerdere samenwerkingsprocessen gaande die tijdens deze ontmoeting zullen worden toegelicht. Daarvoor is o.a. kerkelijk werker dhr. Jack de Koster uitgenodigd.

Er gloren nieuwe initiatieven en deze avond is bij uitstek geschikt om plannen en ideeën te berde te brengen om ‘samen onderweg’ te gaan toepassen of uit te proberen.

Iedereen van harte welkom!

 

Vrijdag 22 november 2019 Meet & Eat
Locatie: 'op locatie'
Tijdstip: 17:00 uur

 

Woensdag 27 november 2019 In Gesprek! Kanaänitische mythen en de Bijbel. Lezing Door ds. Nel Roggeband
Locatie: Kerk, Langestraat 6, Hoek
Tijdstip: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

Kanaänitische mythen en de Bijbel
Aan het bijbelse paradijsverhaal liggen Kanaänitische mythen ten grondslag. Oude kleitabletten bevatten een oerversie van het verhaal van Adam en Eva. Samen met andere oudoosterse mythen droegen zij bij aan de vorming van de bijbelse verhalen over schepping, paradijs en zondvloed.

De nauwe verwantschap tussen de Kanaänitische en bijbelse verhaaltradities laat zich niet alleen in de taal zien, maar onder andere ook in de gedeelde naam voor de scheppergod (El).

Hoewel de overeenkomsten groot zijn, maakten de bijbelschrijvers hun eigen, scherpe keuzes. In de bijbelse tekst wordt de mens zelf verantwoordelijk voor de keuze tussen goed en kwaad. Niet langer is de mens een speelbal van de goden.

Klik hier om de afbeelding te vergroten >>

 

Vrijdag 29 november 2019 Samenzang met liederen van Johan de Heer met orgelbegeleiding van Akko de Feijter.
Locatie: Kerk, Langestraat 6
Tijdstip: 19.30 uur (kerk open vanaf 19.00 uur)

M.m.v. een mannen zanggroep o.l.v. Mw. Willy van Zweden, dhr. Jacob Servaas als vriend van Joh. de Heer en Atiette Robinson op dwarsfluit.

Toegang gratis, er zal worden gecollecteerd voor het werk van de Stichting Mercy Ships.

Klik hier om de afbeelding te vergroten >>